Ο σεισμολόγος υπολόγισε τα διαμερίσματα τα οποία υπήρχαν στα ισοπεδωμένα κτήρια και τα πολλαπλασίασε με τον πιθανό αριθμό ατόμων που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον σεισμό. Οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν είναι περίπου 6 χιλιάδες, αφαιρώντας αυτούς που διασώθηκαν ή κατάφεραν να διαφύγουν, υποστηρίζει ότι 184 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στις δέκα πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Karar!
Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει, ενώ όσο πέφτει η νύχτα το κρύο γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό. Οι συνεχείς δε μετασεισμοί κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.
freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών
- Καύσιμα: Από αύριο η επιδότηση στο diesel, προσεχώς για… fuel pass
- Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην ευρωζώνη και στο 3,3% στην Ελλάδα
- Χατζηδάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται αυτή την ώρα εκλογές
- Μαρινάκης: Αν οι πολίτες δεν μας δώσουν αυτοδυναμία, θα πρέπει να επιδιώξουμε η χώρα να έχει κυβέρνηση
- Θεσσαλονίκη: Οριστική απομάκρυνση οδηγού από τον ΟΑΣΘ μετά από περιστατικό βιαιοπραγίας
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη









