«Σκίζουμε τους χάρτες στην Αν.Μεσόγειο» – Πήραν φόρα οι Τούρκοι ζητάνε και τη Σύρτη – Τελευταία προειδοποίηση από Αίγυπτο

Αντιμέτωποι με την ίδια τους την αλαζονεία αναμένεται να βρεθούν οι Τούρκοι των πολλών ανοικτών μετώπων.

Καμία διάθεση για να συλλογιστούν τις ευθείες απειλές της Αιγύπτου δεν έχουν οι Τούρκοι όντας γεμάτοι έπαρση μετά τις από τις τελευταίες τους νίκες κατά του Χαφτάρ στη Λιβύη.

Μπορεί ο ισχυρότερος στρατός της Αν.Μεσογείου , που αυτή τη στιγμή είναι με στοιχεία η Αίγυπτος (Δείτε ΕΔΩ), να απειλεί τους Τούρκους με πόλεμο σε λιβυκό έδαφος, παρόλα αυτά η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την πόλη Σύρτη.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα το λιβυκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε την Τουρκία πως «ο λαός της Λιβύης θα ζητήσει και επίσημα την στρατιωτική συνδρομή της Αιγύπτου στην περίπτωση που ο τουρκικός στρατός κινηθεί κατά της Σύρτης».

Πρόκειται ίσως για μία από τις τελευταίες προειδοποιήσεις Χαφτάρ-Καϊρου προς την Άγκυρα πριν «μιλήσουν» τα όπλα, την ώρα που η Σύρτη μετατρέπεται σε «πόλη-λάφυρο».

Τούρκος αντιπρόεδρος: «Σκίζουμε τους χάρτες»

Σε ένα νεο-οθωμανικό παραλήρημα, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, έκανε λόγο για προσπάθειες «μέσω χαρτών» να φυλακιστεί η Τουρκία σε ηπειρωτικά εδάφη.

Μενόμενος , προφανώς και κατά κάθε διεθνούς συνθήκης και δικαίου, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε τα εξής απίστευτα:

«Στην την Ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη».

Και συνέχισε:

«Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν στη Λιβύη. Όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες χάνουν μία – μία τις πόλεις που κερδίζει η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη σταθερότητα.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο».

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί