Σιγκαπούρη: Εξουδετερώθηκε βόμβα από τον Β’ ΠΠ – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους (video)

Χιλιάδες κάτοικοι της Σιγκαπούρης αναγκάστηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς πυροτεχνουργοί θα εξουδετέρωναν βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο η πρώην βρετανική αποικία είχε βομβαρδιστεί από την ιαπωνική πολεμική αεροπορία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βάρους 100 κιλών βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο βορειοανατολικό τμήμα της […]

Χιλιάδες κάτοικοι της Σιγκαπούρης αναγκάστηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς πυροτεχνουργοί θα εξουδετέρωναν βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο η πρώην βρετανική αποικία είχε βομβαρδιστεί από την ιαπωνική πολεμική αεροπορία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βάρους 100 κιλών βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν την βόμβα στο σημείο που εντοπίστηκε καθώς η μεταφορά της σε άλλο μέρος για να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή κρίθηκε πάρα πολύ επικίνδυνη. Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή στήνοντας περίμετρο ασφαλείας και πάνω από 4.000 κάτοικοι του πυκνοκατοικημένου νησιού-κράτους αναγκάστηκαν προσωρινά να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Η Σιγκαπούρη βομβαρδίστηκε από ιαπωνικά αεροσκάφη στις 8 Δεκεμβρίου του 1941, όταν ήταν αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου, την επομένη της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ με στόχο την καταστροφή του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό.

Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν από τον Ιανουάριο του 1942, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου οι ιαπωνικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Σιγκαπούρη έπειτα από μια εβδομάδα μαχών κατά των Βρετανών στρατιωτών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί