Σερβία – Βούτσις: Σε κάθε συνάντηση αντί για καλημέρα μου ζητάνε να πάρω αντιρωσικές κυρώσεις!!!

Κάθε εκπρόσωπος της συλλογικής Δύσης, σε οποιεσδήποτε συναντήσεις με την ηγεσία της Σερβίας, ανεξάρτητα από το θέμα της συνομιλίας, απαιτεί κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Νωρίτερα, μίλησα ήδη για αυτό, για πίεση, τελεσίγραφα. Το έχω συνηθίσει, σε κάθε συνάντηση μαζί τους, όπως λέμε «καλημέρα», αυτοί μιλούν για αντιρωσικές κυρώσεις… Πιθανότατα, αυτό είναι αυτό που λένε πολιτική ατζέντα», είπε ο Βούτσιτς στο σερβικό τηλεοπτικό κανάλι.

Είπε ότι αν και δεν υποσχέθηκε να μην υποστηρίξει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το επίσημο Βελιγράδι εξακολουθεί να καταφέρνει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Μαρτίου 2022 και να μην εισαγάγει περιοριστικά μέτρα. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντιμετωπίσει την πίεση των κυρώσεων που άρχισε να ασκεί η Δύση στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια και συνεχίζει να αυξάνεται. Η Μόσχα είπε ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία των αντιρωσικών περιορισμών. Στις ίδιες τις δυτικές χώρες έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα απόψεις ότι οι κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να κάνει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων χειρότερες.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί