Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας αναστατώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα εξαιτίας σεισμικής δόνησης που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ουέλινγκτον και είχε μέγεθος 5,2 βαθμών, σύμφωνα με δεδομένα του Geonet, του σεισμολογικού δικτύου της χώρας.
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε τραυματισμοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε νεοζηλανδικά ΜΜΕ.
Την προηγουμένη, σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα, την ώρα που η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν παραχωρούσε συνέντευξη σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση. Συνέχισε, μένοντας ψύχραιμη, να απαντά σε ερωτήσεις. Αργότερα, ανακοίνωσε πως δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, μια τοξοειδή περιοχή στο υπέδαφος της οποίας τέμνονται τεκτονικές πλάκες και καταγράφεται έντονη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα. Στην Κράιστσερτς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες του σεισμού 6,3 βαθμών το 2011, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 185 ανθρώπους.
amna / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έσβησε η φωτιά σε αποθήκη εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης
- Έριξαν ένα λούτρινο ζωάκι από τη στρατόσφαιρα της Γης…για ρεκόρ γκίνες! vid
- Ενισχύονται τα μέτρα κατά των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο
- Η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασίας της με το Κιργιστάν
- ΚΕΟΣΟΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης για το αυξημένο κόστος στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα
- Συνελήφθη 40χρονος στη Θεσσαλονίκη – Με λάστιχο κήπου «ρούφηξε» 250 λίτρα από ντεπόζιτο φορτηγού
- Βουλευτικές εκλογές στη Δανία σήμερα – Άνοιξαν οι κάλπες, τρίτη θητεία διαφαίνεται για την Φρέντερικσεν
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια – Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία









