Αυξάνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ μετά και τη σημερινή εναέρια αναχαίτιση. «Δεν θα ανεχτούμε ξανά τα αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία» δηλώνουν οι Ρώσοι.
ΗΠΑ και Ρωσία βρέθηκαν ακόμη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο στην «καυτή ζώνη» της Μεσογείου, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί την Μόσχα για αναχαίτιση αεροσκάφους «με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο» από ρωσικά μαχητικά. Δεν ήταν η πρώτη φορά αλλά τώρα το ποτήρι ξεχείλισε, σύμφωνα με τους Ρώσους.
Σύμφωνα με μια συριακή στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «ανέχονται» τις υπερπτήσεις των ΗΠΑ κατά μήκος των ορίων του εναέριου χώρου της Συρίας εδώ και καιρό, αλλά δεδομένων των επανειλημμένων προσπαθειών των ΗΠΑ να ξεκλέψουν πληροφορίες για τα ρωσικά στρατιωτικά συστήματα που βρίσκονται στη βάση Hmeimim, η Ρωσική Ομοσπονδία πιστεύει ότι «ήρθε ο καιρός να υπενθυμίσουμε στους Αμερικανούς ότι δεν είναι ελεύθεροι να δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους».
Η πηγή επεσήμανε ότι πριν από την σημερινή εναέρια αναχαίτιση, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις κοντά στον συριακό εναέριο χώρο τον μήνα Μάιο.
Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στη Μεσόγειο εδώ και καιρό, αεροσκάφη απογειώνονται από την Ελλάδα, την Τουρκία αλλά και τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθημερινά ενώ οι Ναυτικές ασκήσεις έχουν κάθε μήνα την τιμητική τους. Ωστόσο, μετά την επέμβαση του ρωσικού στρατού στη Συριακή Σύγκρουση τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία μπήκε δυναμικά στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τις θέσεις της.
Η Μεσόγειος γίνεται η νέα Βαλτική, μια περιοχή τεταμένης έντασης και αμφισβήτησης ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ.
AMN/ onalert / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια
- ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η β’ φάση για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής και νέες εξαιρέσεις
- Οι ΗΠΑ «καθησυχάζουν» την Ε.Ε.: Η μείωση των στρατευμάτων στη Ρουμανία δεν ισοδυναμεί με αποχώρηση των ΗΠΑ από την Ευρώπη
- «Επεισόδιο» μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Κανέλλη στη Βουλή: «Επί χούντας έκανε καριέρα»
- Η Λιθουανία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα με τη Λευκορωσία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
- Απεσταλμένος του Πούτιν Ντμίτριεφ: Εφικτή η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα σε ένα χρόνο
- Στην φυλακή ο 50χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του στο Κορωπί
- Αγορά: Ποιά μέτρα παίρνουν παράταση μέχρι το 2026
- Ο Πούτιν ανακοίνωσε πετυχημένη δοκιμή του «Poseidon» που μπορεί να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη – Video
- Πέθανε ξαφνικά ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ









