Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται όλοι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Αντολή εν αναμονή της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες έχουν στρέψει την προσοχή τους και στη Συρία.
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, «Οι αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις βάσεις τους στην περιοχή Al-Hasakahμε της βορειοανατολικής Συρίας με 15 ελικόπτερα Apache για να βελτιώσουν την ικανότητά τους να διεξάγουν επιθέσεις».
Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στη βάση Kharab Al-Jir φορτωμένο με στρατιωτικό εξοπλισμό, πυραύλους αεράμυνας, εξοπλισμό επιμελητείας και διάφορα υλικά, μεταφέροντας επίσης δεκάδες στρατιωτικούς.
Εικάζεται πως πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα του Ισραήλ εφόσον το Ιράν και η Χεζμπολάχ πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για σφοδρές επιθέσεις.
Χθες Σάββατο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin θα επιβλέπει την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή για την προστασία του Ισραήλ.
Ήδη οι Αμερικανοί στέλνουν περισσότερα πολεμικά πλοία και ένα επιπλέον αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μικρή απόσταση από τις ακτές του Ισραήλ.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαβρόφ και Ρούμπιο θα έχουν σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία
- Κίνα: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη στρατιωτικών ελικοπτέρων, vid
- Ηράκλειο: Συνελήφθη 40χρονος για όπλα αλλά και ενδοοικογενειακή βία
- Αγιατολάχ Ιράν σε Τραμπ: «Συνέχισε να ονειρεύεσαι»
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητάει παράταση για την εφαρμογή της υποχρέωσης αποδοχής IRIS πληρωμών
- Η νέα κίνηση των Βρετανών με τα Γλυπτά του Παρθενώνα που προκάλεσε σάλο
- Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε γάτα να ρίχνει ποντίκι μέσα σε κατσαρόλα με φαγητό – Δείτε εικόνες
- Στο Ισραήλ ταξιδεύει ο Βανς
- Οι Μιράντα Κερ και Έβαν Σπίγκελ κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις οθόνες
- Ιστορική μέρα αύριο στη Γαλλία: Την πόρτα της φυλακής θα περάσει ο Σαρκοζί