Σε εξέλιξη το Eurogroup – Τι αποφάσεις θα ληφθούν για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το Eurogroup και τι αποφάσεις αναμένονται μίλησε ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στο LIVE NEWS του megatv. «Και στο παρελθόν, σπάνια τα Eurogroup έδιναν λύσεις. Λύσεις σε τόσο μεγάλα θέματα δίνουν οι Σύνοδοι των ηγετών», σημείωσε. «Αυτή τη φορά φαίνεται ότι πάμε βήμα – βήμα, περιμένουμε […]

Για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το Eurogroup και τι αποφάσεις αναμένονται

μίλησε ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στο LIVE NEWS του megatv.

«Και στο παρελθόν, σπάνια τα Eurogroup έδιναν λύσεις. Λύσεις σε τόσο μεγάλα θέματα δίνουν οι Σύνοδοι των ηγετών», σημείωσε.

«Αυτή τη φορά φαίνεται ότι πάμε βήμα – βήμα, περιμένουμε σήμερα να ληφθούν κάποιες αποφάσεις για κάποια μέτρα, λίγα λεφτά από την Κομισιόν, λίγα λεφτά από το ESM… Μακριά βέβαια από το ευρωομόλογο, στο οποίο αντιδρά η Γερμανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα οπωσδήποτε έχει ανάγκη από χρήματα, κυρίως όμως έχει ανάγκη από επενδύσεις. Δεν έχουμε άμεση ανάγκη δανεισμού. Μπορεί πολιτικά να είμαστε υπέρ του ευρωομολόγου, αλλά δεν είναι για εμάς θέμα ζωής ή θανάτου», συνέχισε ο Θανάσης Μαυρίδης.

«Ο μόνος τρόπος για να βγει από το αδιέξοδό της η Ευρώπη είναι οι Γερμανοί να κάνουν πως βλέπουν το πρόβλημα του Νότου, και ο Νότος να κάνει πως ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του. Σαν να παίζουμε όλοι σε μια μεγάλη θεατρική παράσταση», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται 30-40 δισ. αυτό το πρώτο διάστημα και είναι χρήματα που λίγο πολύ τα έχει η ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα λογικά θα “κλειδώσει” μισό τρις για όλη την Ευρώπη, αλλά η επόμενη μέρα θα χρειαστεί πολλά περισσότερα λεφτά», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.

megatv.com / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί