Η ιταλική δικαιοσύνη, τώρα, θα πρέπει να λάβει την οριστική απόφαση για το αν ο αρχηγός της Λέγκα θα πρέπει να δικαστεί για στέρηση ατομικής ελευθερίας.
Η όλη υπόθεση αφορά την άρνηση του Σαλβίνι, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, το περασμένο καλοκαίρι, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίου ΜΚΟ, που μετέφερε πάνω από εκατό μετανάστες και πρόσφυγες.
Πρόκειται για τους 107 μετανάστες και πρόσφυγες που τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας της απαγόρευσης του Σαλβίνι, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο της ΜΚΟ που τους είχε διασώσει και ζητούσε την απαραίτητη άδεια για να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.
Την συγκεκριμένη περίοδο ο επικεφαλής της Λέγκα ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών και θεωρούσε ότι η αποβίβαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με την ειδική εισαγγελία που ασχολείται με τα αδικήματα των υπουργών, ο Σαλβίνι ευθύνεται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την ιταλική Γερουσία την αναγκαία άδεια για μπορέσει να παραπεμφθεί σε δίκη.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε τονίσει ότι «δεν φοβάται και γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για πολιτική δίκη», προσθέτοντας πως όταν αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, στο μεταναστευτικό πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια ακριβώς στρατηγική που εφήρμοσε στο παρελθόν.
Από CNN Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα έντονο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών
- Πάνω από 3 εκατομμύρια ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία
- Σπάνιο νεογέννητο πτηνό που απειλείται με εξαφάνιση στην Ινδία απέκτησε… 50 “σωματοφύλακες”
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΑΕ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή
- «Έκπληκτο» δηλώνει το Παρίσι από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο με το Ιράν
- Ένας νεκρός και πάνω από 50 τραυματίες από πυρκαγιά σε μεγάλο πετροχημικό εργοστάσιο στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Στο Παρίσι ο Θ. Πλεύρης – Στο επίκεντρο το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης
- Σειρά εκρήξεων φέρεται να ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης








