Σαν Φρανσίσκο: Πυρκαγιά κατακαίει 12.500 στρέμματα – 2 πυροσβέστες τραυματίστηκαν(vid)

Η πυρκαγιά Corral είχε περιοριστεί περίπου κατά 15% μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πυρκαγιά Corral καίει στην κομητεία San Joaquin, κοντά στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.

«Οι περιοχές δυτικά του υδραγωγείου της Καλιφόρνια, νότια του Corral Hollow Creek, δυτικά της κομητείας Alameda και νότια της κομητείας Stanislaus θα πρέπει να φύγουν τώρα», δήλωσαν αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης του San Joaquin αργά το Σάββατο.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά, δήλωσε ο επικεφαλής του τάγματος Cal Fire Josh Silveira σε συνέντευξή του στο Sacramento ABC, θυγατρικό KXTV. Ο ένας είχε ελαφρά τραύματα και ο άλλος μέτριας βαρύτητας, είπε, προσθέτοντας ότι και οι δύο διέφυγαν του κινδύνου.


Η φωτιά άναψε το Σάββατο γύρω στις 2:30 μ.μ. PT κοντά στο Interstate 580 στο δυτικό άκρο του Tracy και γρήγορα εξαπλώθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα σε περίπου 11.047 στρέμματα, με περίπου το 13% να περιορίζεται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι της Cal Fire αύξησαν αυτόν τον αριθμό το πρωί της Κυριακής, λέγοντας ότι η φωτιά είχε αυξηθεί σε 12.500 στρέμματα και ότι οι ισχυροί άνεμοι και το ξερό γρασίδι «κάνουν δύσκολο τον περιορισμό».

Η φωτιά πέρασε γρήγορα μέσα από το ψηλό ξερό γρασίδι στην περιοχή, είπε ο Silveira.

«Με αυτούς τους ανέμους, μεγάλωνε πολύ γρήγορα», είπε. «Η φωτιά κινούνταν πιο γρήγορα από ό,τι μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε ενημερώσεις».

Δείτε βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί