Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο αναφέρθηκε χθες Πέμπτη στις «ανησυχίες» της κυβέρνησης Τραμπ μπροστά στην «αστάθεια» στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, του παυθέντα δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Παρακολουθούμε. Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε τέτοια αστάθεια στη διακυβέρνηση μιας χώρας που είναι τόσο στενός σύμμαχος», δήλωσε ο κ. Ρούμπιο σε δημοσιογράφους εν πτήσει από το Σουρινάμ στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.
Ο κ. Ρούμπιο επισήμανε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συσφίξει τις σχέσεις με αυτή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «πολύ καλή σχέση εργασίας με τον κ. Ερντογάν κατά την πρώτη του θητεία» και θέλει να «αποκατασταθεί», εξήγησε.
«Αυτοί (σ.σ. η Τουρκία) είναι σύμμαχοι στο NATO. Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους στη Συρία και αλλού», συνέχισε.
Ο κ. Ρούμπιο είπε ακόμη πως έθιξε το ζήτημα των καθημερινών διαδηλώσεων μετά τη σύλληψη του κ. Ιμάμογλου στον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, με τον οποίο συναντήθηκαν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.
Δεν θέλησε ωστόσο να σχολιάσει την καταστολή των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, ιδίως την απέλαση χθες δημοσιογράφου του BBC και τη σύλληψη τη Δευτέρα φωτοειδησεογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, περιοριζόμενος να πει πως δεν διαθέτει επαρκή πληροφόρηση για το ζήτημα σε αυτό το στάδιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









