Ρώσος πολιτικός: “Μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας δεν πρέπει να ανανεωθεί η συμφωνία των σιτηρών”

«Αυτό χρειάζεται να κάνουμε, όχι να συζητάμε τη συμφωνία για τα σιτηρά που βοηθά τα αφεντικά του Κιέβου και τους προϊσταμένους τους στη Δύση να γεμίζουν τις τσέπες τους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα σιτηρά έπειτα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε μέσω Telegram.

Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν πρέπει να ανανεώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτό που τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», σειρά εκρήξεων στη γέφυρα.

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», τόνισε πως η Μόσχα πρέπει να ανταποδώσει τη νέα επίθεση στη γέφυρα καταστρέφοντας ουκρανικές υποδομές.

«Αυτό χρειάζεται να κάνουμε, όχι να συζητάμε τη συμφωνία για τα σιτηρά που βοηθά τα αφεντικά του Κιέβου και τους προϊσταμένους τους στη Δύση να γεμίζουν τις τσέπες τους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα σιτηρά έπειτα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε μέσω Telegram.

Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο δημόσια ούτε για την επίθεση στη γέφυρα, ούτε για τη συμφωνία που κλείστηκε το καλοκαίρι του 2022 ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί