Ρώσοι διπλωμάτες για δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για τα δημοψηφίσματα: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ

Η ρωσική αποστολή στον ΟΗΕ χαρακτήρισε την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με τη μη αναγνώριση των δημοψηφισμάτων στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) και στις περιοχές Χερσώνας και Zaporozhye, ως παράδειγμα δύο μέτρων και σταθμών.

Η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη είπε ότι ο Γκουτέρες παρέμεινε σιωπηλός για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Κιέβου στο Ντονμπάς μετά το 2014, για την κατάσταση γύρω από το Κοσσυφοπέδιο και δεν καταδίκασε την κατοχή τμήματος του συριακού εδάφους από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Σε αυτό το πλαίσιο, μια τέτοια άμεση επίθεση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που εκφράζεται από τον πληθυσμό των περιοχών ΛΔΔ, LPR, Kherson και Zaporozhie αντιπροσωπεύει ένα ακόμη παράδειγμα δύο μέτρων και σταθμών», ανέφεραν Ρώσοι διπλωμάτες σε δήλωση. την Πέμπτη.

«Λυπούμαστε που αντί να ενεργήσει όπως προβλέπεται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο Γενικός Γραμματέας επέλεξε να επηρεάσει την θέση των κρατών μελών του ΟΗΕ ενόψει της αναμενόμενης έναρξης από τις δυτικές χώρες της συζήτησης του θέματος των δημοψηφισμάτων στην Γενική Συνέλευση. ” αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Πέμπτη ότι τα δημοψηφίσματα έρχονται σε αντίθεση με τον Χάρτη του ΟΗΕ και δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

Δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία διεξήχθησαν στη ΛΔΔ και στο LPR, καθώς και στις περιοχές Zaporozhye και Kherson από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους ψήφισε υπέρ του να γίνει μέρος της Ρωσίας.

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί