Ρωσικό ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ στα κρατίδια της Βαλτικής: «Σας προειδοποιούμε, θα υπάρξουν ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Αλίμονο στα έθνη του βορρά!

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η εχθρότητα έχει αυξηθεί σημαντικά από την πλευρά των αρχών της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, «ενεργώντας στην πρώτη γραμμή της αντιρωσικής υστερίας».

“Προειδοποιούμε το Βίλνιους, τη Ρίγα και το Ταλίν για την ευθύνη για τις συνέπειες της αντιρωσικής ψύχωσης που εξαπέλυσαν.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές αυτών των χωρών να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών και των υπαλλήλων τους.”

Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από τις αρχές της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας να «λάβουν μέτρα» για να προστατεύσουν τις ρωσικές πρεσβείες, αφού ένας Ρώσος διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση στη λιθουανική πρωτεύουσα, το Βίλνιους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή «ένας Ρώσος διπλωμάτης στη λιθουανική πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση με χρήση σωματικής βίας» ενώ «έγιναν προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στον πρεσβευτή».

Την περασμένη εβδομάδα η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας μετέδωσε ότι ο τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας ξυλοκοπήθηκε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου κοντά στην πρεσβεία, στην αυλή ενός σπιτιού. Το κανάλι επικαλέστηκε ως πηγή του μια εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε την ώρα που περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία, αφού νωρίτερα είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή. Ένας ύποπτος συνελήφθη και ο διπλωμάτης αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί