Η ρωσική πρεσβεία είναι «πεπεισμένη ότι η αλήθεια θα επικρατήσει»
Σχολιάζοντας μια αναφορά της Washington Post , αναφέρεται ότι υποδηλώνει ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια του Κιέβου να ανατινάξει αυτούς τους αγωγούς, ο διπλωμάτης είπε: «Τακτικές προσπάθειες της κυβέρνησης να αναπαράγει νέες εκδοχές άνευ προηγουμένου για το σαμποτάζ κατά αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, μέσω των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης έχουν γίνει ο κανόνας».
«Αυτή τη φορά, ως «αποκλειστικό» θέμα, απεικονίζεται κάποιο είδος εμπιστευτικής πληροφορίας που οι αρχές των ΗΠΑ φέρεται να γνώριζαν εκ των προτέρων από ορισμένους συμμάχους στην Ευρώπη, σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας, για να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια», συνέχισε ο Ledenev.
«Η συντονισμένη εκστρατεία της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να μπερδέψει τη διεθνή κοινότητα είναι ραμμένη με λευκές κλωστές. Ο λόγος για τις πολλαπλασιαζόμενες θεωρίες και εκδοχές, που υποστηρίζονται από τα περιβόητα «κλειστά» δεδομένα της τοπικής κοινότητας πληροφοριών, είναι απλός. Δεν τσιγκουνεύονται προσπαθειών για (να τους κάνουν όλους) να λησμονήσουν τις σκανδαλώδεις υποσχέσεις Αμερικανών αξιωματούχων να «βάλουν τέλος» στους αγωγούς μας, καθώς και τα εμπόδια που έχουν δημιουργήσει για να αποτρέψουν την έναρξη μιας διαφανούς διεθνούς έρευνας στον ΟΗΕ Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο έχουν ζητήσει η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία», πρόσθεσε ο υπουργός-σύμβουλος.
Η ρωσική πρεσβεία είναι «πεπεισμένη ότι η αλήθεια θα επικρατήσει».
«Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με ομοϊδεάτες εταίρους για να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες του συμβάντος, καθώς και να τιμωρηθούν οι δράστες και οι χορηγοί τρομοκρατικών ενεργειών κατά κρίσιμων υποδομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA έλαβε πληροφορία από μη κατονομαζόμενη ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών ότι μια ομάδα έξι στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας σχεδίαζε να ανατινάξει τον αγωγό που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία. Η εν λόγω χώρα δεν κατονομάζεται κατόπιν αιτήματος από πηγές της εφημερίδας. Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Τζον Κίρμπι αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις αναφορές την Τρίτη.
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν εξελίσσεται «πολύ γρήγορα»
- Για πόσο θα επιτρέψουν οι ΗΠΑ την πώληση ρωσικού πετρελαίου από δεξαμενόπλοια – Παρέμβαση Ντμίτριεφ
- Δεν θα αρέσει στη Ρωσία αυτό: Η Ιαπωνία θέλει να ενταχθεί στον «Χρυσό Θόλο» του Τραμπ
- Συνεχίζεται ο ανοιξιάτικος καιρός, αλλά με πρόσκαιρες νεφώσεις
- Σαν σήμερα 13 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σε αυτούς τους ανισόρροπους αλήτες σήμερα»
- Οπαδικό επεισόδιο με μαχαίρωμα 20χρονου στην Καλαμαριά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Μαρτίου
- Σειρήνες ήχησαν σε νατοϊκή βάση στην Τουρκία
- 41χρονη Καναδή ερωτεύτηκε τον Sinclair…μόνο που δεν είναι άνθρωπος! vid









