Ρωσικές πηγές: Δεύτερο φορτηγό πλοίο μεταφοράς σιτηρών με ίχνη εκρηκτικών στο αμπάρι

Σύμφωνα με την FSB, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023, το πλοίο έφτασε στο ουκρανικό λιμάνι του Ρένι δύο φορές.


Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, οι αξιωματικοί της FSB βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στο αμπάρι ενός πλοίου ξηρού φορτίου, το οποίο έπλεε μέσω του στενού του Κερτς προς το Ροστόφ-ον-Ντον για σιτηρά, νωρίτερα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρθηκε στο TASS από το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων του FSB της Ρωσίας.


«Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων και δολιοφθορών και τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, η FSB αποκάλυψε ένα άλλο ξένο μη στρατιωτικό σκάφος που θα μπορούσε προηγουμένως να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η CSO.

«Στις 26 Ιουλίου, στο αμπάρι και στην επιφάνεια της σωσίβιας λέμβου του ξένου φορτηγού πλοίου VMO River, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Σινώπης (Τουρκία) μέσω του στενού Κερτς στο Ροστόφ-ον-Ντον για να φορτώσει σιτηρά Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών – δινιτροτολουόλιο και TNT. Διαπιστώθηκε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το πλοίο έφτασε δύο φορές στο ουκρανικό λιμάνι Ρένι (περιοχή της Οδησσού)», ανέφερε η FSB.

Σε ό,τι αφορά το σκάφος, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης κάτω από το πλωτό τόξο της μεταφορικής διέλευσης μέσω του στενού Κερτς.


Στις 22 Ιουλίου, ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν επίσης στο αμπάρι ενός άλλου ξένου πλοίου ξηρού φορτίου που έπλεε από την Τουρκία στο Ροστόφ-ον-Ντον για σιτηρά.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί