Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε την απαγόρευση για “εξτρεμισμό” του “διεθνούς κινήματος ΛΟΑΤΚΙ”, σε μια νέα ένδειξη της υπερσυντηρητικής στροφής στην Ρωσία που επιταχύνθηκε μετά την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας!
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν διευκρινίζει αν στοχοποιεί γενικά το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο ή μία ή περισσότερες υπάρχουσες οργανώσεις. Και δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) για διευκρινίσεις.
Το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει στις 30 Νοεμβρίου αυτό το αίτημα απαγόρευσης.
Το υπουργείο ανέφερε ότι “κατέθεσε διοικητικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο (…) προκειμένου να καταχωρίσει ως εξτρεμιστικό το διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik