Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antoni Blinken, ανακοίνωσε την έναρξης της προσπάθειας να διαμορφωθεί το περιβάλλον της Κίνας σύμφωνα με τα συμφέροντά της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων και να σταματήσει η προσέγγιση με την Ρωσία.
Με λίγα λόγια να επέλθει ο πλήρης έλεγχος της Κίνας στους διεθνιστές, έτσι ώστε να εφαρμοστεί παντού η παγκόσμια χούντα και η Ρωσία να μείνει χωρίς τον μεγάλο σύμμαχο!
Ο Blinken δήλωσε την Πέμπτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Asia Society Policy Institute στο Πανεπιστήμιο George Washington ότι ενώ η Ρωσία αποτελούσε άμεση απειλή για την διεθνή σταθερότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Κίνα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή, καθώς έχει την οικονομική και τεχνολογική δύναμη να επηρεάσει ολόκληρη την πορεία του πλανήτη.
Ωστόσο, ο Blinken αναγνώρισε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν περιορισμένη ικανότητα να επηρεάσουν άμεσα τις προθέσεις και τις φιλοδοξίες της Κίνας και θα επικεντρωθούν στην διαμόρφωση του στρατηγικού περιβάλλοντος γύρω από την Κίνα. Θα πάνε δηλαδή στα μουλωχτά, γύρω-γύρω από την Κίνα, ελπίζοντας να πετύχουν τον σκοπό τους που είναι να πάρουν το Πεκίνο με το μέρος τους.
Δείτε το βίντεο:
photo youtube
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
- ΕΕ: Στήριξη στα ΗΑΕ από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – «Οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν»
- Στήριξη και από Μακρόν στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Πανάγιο Τάφο









