Πυρηνικός συναγερμός! Η Ρωσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΟΑΕ για τις επιθέσεις στην Ζαπορίζια, vid

Τι μεταδίδεται

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ενημέρωσε σήμερα ότι η Μόσχα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια – για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις και προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με το καταστατικό, οποιοδήποτε κράτος-μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ μπορεί να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά. Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήμα της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της επιχείρησης στην Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί