• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πυρά από παντού δέχεται ο Τραμπ- Στόχος να εξουδετερωθεί για να μην εκλεγεί και πάλι τον Νοέμβριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρά από παντού δέχεται ο Τραμπ- Στόχος να εξουδετερωθεί για να μην εκλεγεί και πάλι τον Νοέμβριο (ΒΙΝΤΕΟ)

trump UNSPLASH
Ο Τραμπ δέχεται αμέτρητα χτυπήματα σε όλους τους τομείς από το αντίπαλον δέος της ριζοσπαστικής αριστεράς στις ΗΠΑ, τόσα, που ακόμα και οι θερμοί υποστηρικτές του, μόνο με ένα εκ Θεού θαύμα βλέπουν να μπορέσει να κερδίσει την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Την ώρα που η κρίση του κορωνοϊού παίζει συνεχώς στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να απασχολεί την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, πολλοί δεν έχουν παρατηρήσει ότι όλοι οι εχθροί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν οργανωθεί, σε πολύ καλά συντονισμένη προσπάθεια επιθετικής πλεκτάνης εναντίον του Προέδρου Τραμπ, που αποτελείται από ΜΜΕ, την ριζοσπαστική Αριστερά στις ΗΠΑ και θεσμούς που φτάνουν ακόμα και μέχρι το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας.

Ο αριστερός δήμαρχος της Ν. Υόρκης, Bill de Blasio, έδωσε εντολή στους μαχητές των Black Lives Matter, να ζωγραφίσουν ένα τεράστιο graffiti στην 5η Λεωφόρο, ακριβώς μπροστά από την είσοδο του πύργου Trump.

Με τεράστια κίτρινα γράμματα που σχηματίζουν το σύνθημα «Black Lives Matter» αριστεροί διαδηλωτές έβαψαν τον δρόμο έξω από το Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

«Ας δείξουμε στον Donald Trump αυτό που δεν καταλαβαίνει. Ας το ζωγραφίσουμε μπροστά στο κτίριό του για εκείνον» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Αν γινόταν το αντίθετο, και ένας δήμαρχος των Ρεπουμπλικανών έκανε κάτι παρόμοιο σε έναν δημοκρατικό πρόεδρο, η κατακραυγή θα ήταν εκκωφαντική, μέχρις σημείου κακού χαμού, στα ΜΜΕ. Όμως τώρα που ο Τραμπ είναι στο στόχαστρο, το κύριο ρεύμα των μαρξιστικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ το γιορτάζει κι όποιος έχει πρόβλημα με αυτό χαρακτηρίζεται ρατσιστής.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι επιλεγμένοι συντηρητικοί δικαστές ψηφίζουν τώρα κατά του Τραμπ σε τακτική βάση. Ο Τζον Ρόμπερτς και ο Μπρετ Κάβανο έγιναν Φιλελεύθεροι. Για στοιχεία που αφορούν φορολογικές δηλώσεις, για αποφάσεις σχετικές με άμβλωση κι ότι άλλο φανταστεί κανείς, το Ανώτατο Δικαστήριο συμφωνεί με τους Δημοκρατικούς ομόφωνα σχεδόν. Οι δύο συντηρητικοί που εξακολουθούν ακόμα να ψηφίζουν συντηρητικά – ο Άλιτο και ο Τόμας, μιλούν για συνταξιοδότηση. Από όπου κι αν δει κάποιος το θέμα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον Τραμπ.

Με όλον αυτόν τον πόλεμο εναντίον του, ο Τραμπ θα πρέπει να επαναλάβει ένα άθλο πολύ πιο δύσκολο από αυτόν που πέτυχε το 2016, για να καταφέρει να επανεκλεγεί πρόεδρος.

Μερικά από τα χτυπήματα των Αριστερών προς των Τραμπ μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την Πέμπτη ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν έχει το δικαίωμα να ζητήσει να του παραδοθεί μια σειρά οικονομικών εγγράφων του Αμερικανού προέδρου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών δηλώσεών του.
Οι δικαστές με ευρεία πλειοψηφία 7-2 θεώρησαν ότι “κανένας πολίτης, ούτε καν ο πρόεδρος, δεν μπορεί να αποφύγει να παράσχει έγγραφα στην περίπτωση ποινικής έρευνας” και πως ο πρόεδρος “δεν έχει απόλυτη ασυλία απέναντι στις έρευνες των εισαγγελέων των Πολιτειών” σύμφωνα με το σκεπτικό που συνέταξε ο δικαστής Τζον Ρόμπερτς.

Ο Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του και άλλα στοιχεία που θα παρείχαν πληροφορίες για την περιουσία του και την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης, του Trump Organization.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η κλήτευση που είχε επιδοθεί στο λογιστικό γραφείο Mazars LLP, που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια τις φορολογικές υποθέσεις του Τραμπ και να παραδοθούν διάφορα οικονομικά αρχεία του στις αρχές της Νέας Υόρκης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέφυγε να πάρει άμεσα θέση για το αν τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορούν επίσης να κλητεύσουν τα οικονομικά έγγραφα του Τραμπ. Έστειλε την υπόθεση πίσω στα κατώτερα δικαστήρια, κάτι που θεωρείται προσωρινή νίκη για τον πρόεδρο.

Και στις δύο αποφάσεις, η πλειοψηφία επιτεύχθηκε με τις ψήφους των τεσσάρων φιλελεύθερων δικαστών, του συντηρητικού Ρόμπερτς και των δύο επίσης συντηρητικών δικαστών Μπρετ Κάβανο και Νιλ Γκόρσατς που έχει διορίσει ο Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2018 με αφορμή την αποκάλυψη ότι δύο γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Τραμπ πληρώθηκαν για να μην μιλήσουν. Πρόκειται για την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, πρώην μοντέλο του Playboy.
Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής εξετάζει αν υπήρξε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε αγοραπωλησίες ακινήτων του Τραμπ. Η Επιτροπή Πληροφοριών ερευνά αν οι δοσοληψίες του Τραμπ τον κατέστησαν ευάλωτο στην επιρροή αλλοδαπών ιδιωτών ή ξένων κυβερνήσεων.

Στη δικαστική αντιπαράθεσή του με τη Βουλή, ο Τραμπ υποστήριζε ότι το Κογκρέσο δεν έχει έννομο λόγο να ζητήσει τα αρχεία αυτά και ότι η αποκάλυψη του υλικού θα πλήξει την ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του και θα τον αποσπάσει από τα καθήκοντά του. Στο αίτημα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης, οι δικηγόροι του προέδρου επιχειρηματολόγησαν ότι με βάση το Σύνταγμα ο Τραμπ χαίρει ασυλίας για το διάστημα που διατηρεί το αξίωμα του προέδρου. Επικαλέστηκαν επίσης την οδηγία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να παραπεμφθεί ή να διωχθεί ποινικά.
Στα κατώτερα δικαστήρια, οι συνήγοροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα είχαν το δικαίωμα να κάνουν έρευνα σε βάρος του προέδρου ακόμη και αν εκείνος πυροβολούσε έναν άνθρωπο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι θύμα «πολιτικής δίωξης» .

«Το Ανώτατο Δικαστήριο παραπέμπει τον φάκελο σε κατώτερο δικαστήριο, οι διαδικασίες συνεχίζονται. Πρόκειται μόνο για πολιτικές διαδικασίες», ανέφερε στο Twitter.
«Πρέπει να συνεχίσω να παλεύω σε μια πολιτικά διεφθαρμένη πόλη της Νέας Υόρκης», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που ζήτησε μια ολόκληρη σειρά οικονομικών εγγράφων και υποστήριξε:
«Άδικο για αυτήν την προεδρία και γι’ αυτήν την κυβέρνηση!».

Θεωρείται βέβαιο, ότι όσο περνάει ο καιρός οι επιθέσεις που θα δέχεται ο Τραμπ, θα είναι όλο και πιο σφοδρές, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Άλλωστε τα δεδομένα της μάχης για την εξουσία πάνω στον πλανήτη αλλάζουν συνεχώς και όλα παίζονται.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •