Στον απόηχο της συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι όλα πήγαν καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να φωτογραφηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του και το αποτέλεσμα των συζητήσεων που θέτουν οριστικά εκτός «παιχνιδιού» την αγορά των F-35, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «πρόβατο» τον Ερντογάν μπροστά στον Μπάιντεν.
«Έχει τόσο εγωιστική συμπεριφορά. Πραγματικά ντρέπομαι! Στο εξωτερικό είναι σαν πρόβατο. Χαμογελούν τα μάτια του όταν βλέπει τον Μπάιντεν. Η Τουρκία έχει ξαναδεί τέτοια εικόνα; Το μεγαλύτερό του μέλημα ήταν “μήπως καταφέρω να κάτσω μαζί του μια ώρα! Μήπως καταφέρω να φωτογραφηθώ μαζί του, να κάνω χειραψία;” Καλά δε ντρέπεστε; Αυτό το κράτος δεν έχει κύρος και σεβασμό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
(skai. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Θάνατος 20χρονου: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα
- Σχεδόν 1.000 αντικείμενα ξεχνιούνται κάθε μήνα στο μετρό του Λος Άντζελες – Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στη χώρα (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027









