Η Ρωσίδα δημοσιογράφος και ερευνήτρια εξέφρασε την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορέσει να μιλήσει ξανά με τον Ασάνζ και ότι θα μπορέσει να τον πείσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση.
«Ελπίζω ότι θα επιστρέψει στην ενεργό ζωή του και ελπίζω ότι θα επιστρέψει σε εμάς, δηλαδή στο RT. Αν θυμάστε, πριν του συμβούν όλα αυτά, πριν από 12 χρόνια, το 2012, φιλοξενούσε ένα πρόγραμμα στο ρωσικό μέσο, το οποίο θα χαρούμε να επαναφέρουμε», σημείωσε.
Η Ρωσίδα αρχισυντάκτρια, που έχει μπει στην «λίστα θανάτου» των Ουκρανών και είναι «κόκκινο πανί» για τη Δύση, αποκάλεσε επίσης τον Ασάνζ «τον καλύτερο δυτικό δημοσιογράφο και οραματιστή των ημερών μας» και του πρότεινε να γράψει ένα βιβλίο.
Τη Δευτέρα, τα WikiLeaks ανέφεραν ότι ο Ασάνζ απελευθερώθηκε από τη φυλακή που βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του για μια κατηγορία κατασκοπείας των ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συμφωνίας με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η δίκη θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο νησί Σαϊπάν στο Περιφερειακό Δικαστήριο στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους, μια αυτοδιοικούμενη κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σχολιάζοντας την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, η Simonyan είπε ότι μόλις τελειώσει, τίποτα δεν θα αλλάξει όσον αφορά τον ελεύθερο τύπο και την ελευθερία του λόγου — ούτε στις ΗΠΑ ούτε στον υπόλοιπο κόσμο.
«Όχι, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι ένα παιχνίδι πολιτικής. Κάποια στιγμή ο Μπάιντεν θεώρησε απαραίτητη την απελευθέρωση του Ασάνζ για να συγκεντρώσει ορισμένες ψήφους. Αν δεν γίνονταν εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ δεν θα είχε αφεθεί ελεύθερος», τόνισε.
απεμπε-EPA-AAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
