Προσεχώς και αλλού;; Καναδάς: Πήραν τον Τριντό με… τις πέτρες

Με τις πέτρες πήραν διαδηλωτές τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σε στάση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τριντό επέστρεφε στο πούλμαν του αφού είχε επισκεφθεί ζυθοποιείο, όταν άγνωστοι του πέταξαν χαλίκια. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τζάστιν Τριντό έχει αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα λόγω διαδηλώσεων κατά των εμβολιασμών και των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Ο Τριντό είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Αυγούστου, προσβλέποντας σε κυβέρνηση πλειοψηφίας για το κεντροαριστερό του Φιλελεύθερο Κόμμα.

Το σχέδιο του Τριντό για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έχει γίνει η «αιχμή του δόρατος» της καμπάνιας του ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων σε ομοσπονδιακούς τομείς, όπως ο σιδηρόδρομος – πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.

Οι επιβάτες σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα πρέπει επίσης να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν. Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

(Από sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί