Πρώην πρόεδρος Πολωνίας: «Η Ε.Ε. πρέπει να αυτοδιαλυθεί»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να διαλυθεί και να δημιουργήσει μια νέα ένωση με τη Γαλλία και τη Γερμανία στον πυρήνα της, χωρίς την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην πύλη Interia , ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα.

«Η ΕΕ, αντί να συμβιβαστεί με την Πολωνία, θα πρέπει να διαλυθεί και σε λίγα λεπτά να δημιουργήσει μια νέα κοινότητα με βάση τη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά χωρίς την Πολωνία και την Ουγγαρία » , είπε.

Ο Walesa εξέφρασε τη λύπη του που η άποψή του σχετικά με αυτό το θέμα δεν εισακούστηκε.

«Και αυτή είναι μια απλή ιδέα: αν θέλαμε να γίνουμε μέλος σε ένα νέο σωματείο, τότε στην είσοδο, εκτός από δικαιώματα, θα έπρεπε να δεχθούμε και υποχρεώσεις. Και βάλτε τα έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται πλέον οι γελοιότητες που συμβαίνουν σήμερα », είπε.

Σύμφωνα με τον Walesa, η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός εθνικού σχεδίου για την αποκατάσταση της Πολωνίας θα ήταν λάθος.

«Σε τελική ανάλυση, αυτά τα χρήματα θα εξακολουθούν να είναι χαμένα και κλεμμένα. Χωρίς κράτος δικαίου, δεν έχει νόημα να δωρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ για το τίποτα», είπε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί