Αν η Μόσχα δεν καταλήξει «τώρα» σε συμφωνία για την Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή από «την επιβολή υψηλών φόρων, δασμών και κυρώσεων σε ό,τι πουλάει η Ρωσία στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες», που συμμετέχουν στον πόλεμο.
«Ήρθε η ώρα ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, λέγοντας: «Δεν προσπαθώ να βλάψω τη Ρωσία. Αγαπώ τον ρωσικό λαό και πάντα είχα μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προσδιόρισε τις χώρες που θεωρεί ότι συμμετέχουν στον πόλεμο.
Αναλυτικά το μήνυμα Τραμπ:
«Δεν επιδιώκω να κάνω κακό στην Ρωσία. Αγαπώ τον ρωσικό λαό και είχα πάντα μια πολύ καλή σχέση με τον Πρόεδρο Πούτιν – και αυτό παρά το HOAX της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Ρωσία, την Ρωσία, την Ρωσία . Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ρωσία μας βοήθησε να κερδίσουμε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάνοντας σχεδόν 60.000.000 ζωές στην διαδικασία. Τούτου λεχθέντος, θα κάνω στην Ρωσία, της οποίας η οικονομία αποτυγχάνει, και στον Πρόεδρο Πούτιν, μια πολύ μεγάλη ΧΑΡΗ. Τακτοποιήστε τώρα και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αυτόν τον γελοίο πόλεμο! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Εάν δεν κάνουμε μια «συμφωνία» και σύντομα, δεν έχω άλλη επιλογή από το να βάλω υψηλά επίπεδα φόρων, δασμών και κυρώσεων σε οτιδήποτε πωλείται από την Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε διάφορες άλλες συμμετέχουσες χώρες. Ας τελειώσει αυτός ο πόλεμος, που δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος! Μπορούμε να το κάνουμε με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο – και ο εύκολος τρόπος είναι πάντα καλύτερος. Ήρθε η ώρα να «ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ». ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ!!!».
Αμέσως δόθηκε απάντηση από το ρωσικό Sputnik στα περί οικονομίας:
Ο Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομία της Ρωσίας αποτυγχάνει, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα:
- Η Ρωσία ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε η 4η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (PPP).
- Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 4,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας την Γερμανία, η οποία σημείωσε συρρίκνωση 0,3% το 2023.
- Το ποσοστό ανεργίας της Ρωσίας έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 2,3%, σε σύγκριση με 3,6% στις ΗΠΑ και πάνω από 11% στην Ισπανία.
- Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας είναι μόλις 1,7% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερο από το 5,8% των ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik, photo αρχείου EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
