Pravda: Είναι νωρίς να πατήσει ο Πούτιν το ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ;;;

Παγκόσμια ειρήνη ή παγκόσμιο ολοκαύτωμα;;;

Η δυνατότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τακτικά και ακόμη και στρατηγικά πυρηνικά όπλα εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και οι επακόλουθες συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης συζητήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Γιατί είναι πολύ νωρίς για τον Πούτιν να πατήσει το κόκκινο κουμπί;», αναρωτιέται η Pravda, καθώς στην Ρωσία δεν θέλουν να χάσουν την όποια ευκαιρία για γεωοικονομική ανάπτυξη! Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα…


«Αναλυτές τόσο στη Ρωσία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν σχεδόν πλεονεκτήματα από τη χρήση πυρηνικών όπλων. Στην πραγματικότητα, τα αρνητικά είναι προφανώς περισσότερα από τα θετικά.

Η άρση του «πυρηνικού ορίου» θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη διάδοση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Άλλες χώρες μπορεί επίσης να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μπορούν και αυτές να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα: “αν μπορούν να το κάνουν άλλοι, γιατί να μην μπορούμε κι εμείς;”

Ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων με το όνομα Ε.Μ. Πριμάκοφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IMEMO RAS) σημείωσαν στην έκθεσή τους ότι δεν υπήρχαν «άξιοι» στόχοι για πυρηνικά χτυπήματα στην Ουκρανία. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ νωρίς για τον Πούτιν να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα μόνο σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξη του κράτους.

Βάσει των εκτιμήσεων, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να προκαλέσει τέτοιο παγκόσμιο κακό στην Ρωσική Ομοσπονδία, ούτε με την βοήθεια του ΝΑΤΟ. Περιττό να πούμε ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί άμεσα στην σύγκρουση. Η συμμαχία είναι ειλικρινά αποφασισμένη να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη από την ουκρανική σύγκρουση, να διεξάγει πόλεμο «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» και να τα βγάλει πέρα ​​στην πούδρα.

(…)

Το ρωσικό πυρηνικό δόγμα βασίζεται στην έννοια του ανταποδοτικού χτυπήματος. Με άλλα λόγια, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν οποιοδήποτε κράτος χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής ή θα μπορούσε είτε να απειλήσει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις είτε να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της χώρας.

(…)

Δεδομένης της συνεχούς εμπλοκής της Δύσης και της άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί, υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος η σύγκρουση να κλιμακωθεί ξαφνικά και ανεξέλεγκτα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν ανοιχτά αυτή την σύγκρουση για να φθείρουν την Ρωσία στρατιωτικά και οικονομικά. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

«Εάν το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να αποδειχθεί συμβαλλόμενο μέρος στην αντιπαράθεση, θα είναι αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η χρήση πυρηνικών όπλων», συνοψίζουν οι ειδικοί στην έκθεση.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σχετικά:

«Αν προκύψει σοβαρά το ζήτημα της ύπαρξης της Ρωσίας, δεν θα επιλυθεί στο ουκρανικό μέτωπο — θα επιλυθεί μαζί με το ζήτημα της ύπαρξης ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού».

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί