Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δεν επιθυμεί την ένταξη της χώρα τους στο ΝΑΤΟ, ούτε θέλει να γίνει «τροφή για κανόνια», επικρίνοντας παράλληλα το Κίεβο για την μη τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ σχετικά με την περιοχή του Ντονμπάς.
Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν επέκρινε επίσης το προτεινόμενο νομοσχέδιο της Ουκρανίας για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, χαρακτηρίζοντας αυτό ένα «πλήγμα» για τους εθνοτικούς Ρώσους.
Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τους ντόπιους πληθυσμούς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ουκρανία ήταν προϊόν της σοβιετικής περιόδου.
«Αυτό είναι προϊόν της σοβιετικής περιόδου. Όταν οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν τη Σοβιετική Ένωση, δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, ενωμένες δημοκρατίες και την Ουκρανία. Μπορούμε να θυμηθούμε ότι αυτά τα εδάφη έγιναν μέρος του ρωσικού κράτους ή την διαδικασία επανένωσής τους με την Ρωσία που ξεκίνησε το 1654 … Και έπειτα εκείνοι οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές – που, στη σημερινή γλώσσα, τρεις περιοχές – θεωρούνταν και αυτοαποκαλούνται Ρώσοι και Ορθόδοξοι » δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε αυτόχθονες και μη αυτόχθονες δεν ήταν σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν απολύτως απαράδεκτος.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε ακόμη ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και άλλους διεθνείς οργανισμούς δεν θα παράσχει καμία αντίδραση στο νομοσχέδιο, καθώς η Ευρώπη προτιμά να μην «δυσαρεστήσει» την Ευρώπη.
«Φυσικά, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε αυτό», τόνισε.
amna/ sputnik/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









