Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν; Οι φόβοι της Δύσης και μία πτυχή που δεν θα την πουν τα ΜΜΕ

Η επίθεση με τους δεκάδες νεκρούς στην Μόσχα δεν έγινε τυχαία...

Ο Σεργκέι Γκοντσάροφ, βετεράνος της επίλεκτης ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha, λέει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα βρουν τελικά τους εγκέφαλους πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση της Παρασκευής στο Μέγαρο Crocus!

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη – αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, που σημαίνει ότι τραυματίστηκαν αθώοι άνθρωποι. Απλώς εκτελέστηκαν», είπε στο Sputnik ο Σεργκέι Γκοντσάροφ , πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βετεράνων Άλφα – μιας επίλεκτης ρωσικής αντιτρομοκρατικής δύναμης ειδικών επιχειρήσεων που υπάγεται στην FSB.

Ο Goncharov πιστεύει ότι ο αρχηγός των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών Kyrylo Budanov – ο οποίος έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα στοχεύσει Ρώσους αμάχους, είναι ο πιο άμεσα υπεύθυνος για την σφαγή της Παρασκευής! Μάλιστα προστέθηκε πρόσφατα στο μητρώο τρομοκρατών και εξτρεμιστών της Ρωσίας.

Υπάρχει η άποψη πως αν οι δράστες είναι ισλαμιστές, τότε σίγουρα θα συνδέονται με την Ουκρανία και το Κίεβο! Άλλωστε ακόμα και ο ISIS συνιστά «εργαλείο» των Αμερικανών κατά πολλούς! Μετά την επίθεση, σύμφωνα με την FSB, οι δράστες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και είχαν επαφές από την ουκρανική πλευρά.

Όλοι αναρωτιούνται τώρα πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν! Οι Δυτικοί φοβούνται την ακραία βία από την Μόσχα!

Τα πρώτα σημάδια εμπεριείχαν οργή! Ο  Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε σαφές πως στον θάνατο η Μόσχα θα απαντήσει με θάνατο και πως εάν κρύβεται η Ουκρανία από πίσω, θα την διαλύσουν! «Η Ρωσία πρέπει να απαντήσει στο πεδίο της μάχης αν η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό», αναφέρουν Ρώσοι βουλευτές!

Θα σημάνει άραγε η επίθεση στην Μόσχα ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας με το βλέμμα κυρίως σε Οδησσό και Χάρκοβο; Θα επεκταθεί ο πόλεμος; Θα τονιστεί η ανάγκη παγκόσμιας ειρήνης με αφορμή τον τρόμο; Θα δυσκολέψει πολιτικά η θέση του Ζελένσκι στο Κίεβο με την Δύση εδώ και καιρό να σκέφτεται την αντικατάστασή, ώστε να «ηρεμήσει» την Ρωσία; Οι επόμενες μέρες θα μας κάνουν σοφότερους!

Το σίγουρο είναι πως το χτύπημα ήταν πολύ μεγάλο και η ρωσική ηγεσία θα επιχειρήσει να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Ρώσους σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία! Παράλληλα βέβαια, οι πολίτες της Ρωσίας θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει το σενάριο ξεσπάσματος παγκοσμίου πολέμου με το ΝΑΤΟ να εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε κινήσεις κατά της «Αρκούδας» και τέτοιες καταστάσεις οφείλουν να τους αφυπνίζουν, σύμφωνα με ρωσικές εκτιμήσεις!

Υπάρχει τέλος, και μία ακόμα πτυχή! Η Ρωσία όπως και η Δύση θέλει τους πολίτες ελεγχόμενους και ταυτοποιημένους, προκειμένου να προχωρήσουν στην νέα ψηφιακή εποχή!

Όσο πιο τρομοκρατημένοι είναι οι πολίτες, τόσο πιο εύκολα θα δεχθούν το οτιδήποτε!

Πριν την επίθεση πάντως οι Ρώσοι είχαν δημοσιεύσει βίντεο με τον αποθανόντα πολιτικό Ζιρινόφκσι, ο οποίος είχε προβλέψει με λεπτομέρειες πως η Ρωσία θα ξαναγίνει σπουδαία χώρα. Αυτό προφανώς δεν θα αρέσει και θα υπάρξουν αναταραχές! Έφτασε ή ώρα για περισσότερο ροκ;;;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί