Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην Ταϊβάν ξανά και ξανά, η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, εντούτοις για πρώτη φορά εκτόξευσε μια τέτοια απειλή, την οποία θα δείτε σε βίντεο που εξασφάλισε το ΕΛ!
Πρόσφατα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν εάν η Κίνα εισβάλει στην νησιωτική χώρα. Απαντώντας στην δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εάν οι ΗΠΑ ακολουθήσουν λάθος δρόμο στην Ταϊβάν, θα πληρώσουν «αφόρητο τίμημα».
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι λέξεων γύρω από την αρχή της μίας Κίνας (σ.σ. Το Πεκίνο θεωρεί την Ταιβάν, Κίνα). Αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στην αμερικανική πλευρά ότι δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο, ακόμη και εντός των ΗΠΑ, που θα μπορούσε να σώσει τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» από την ήττα», συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είπε επίσης: «Η αυστηρή προειδοποίησή μας προς τις ΗΠΑ: Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η Ταϊβάν είναι μέρος της επικράτειας της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα».
Ο Wenbin συνέχισε λέγοντας ότι η Κίνα είναι πλήρως σίγουρη για τις δυνατότητές της και έτοιμη να σταματήσει τις αυτονομιστικές επιχειρήσεις στην Ταϊβάν και πέταξε την «βόμβα»: «Προτείνω στις ΗΠΑ να ακούσουν ένα παλιό, πολύ γνωστό κινέζικο τραγούδι με τους παρακάτω στίχους: «Για τους φίλους μας, έχουμε καλό κρασί. Για τσακάλια ή λύκους καλωσορίζουμε με καραμπίνες».
Περαιτέρω λόγια περισσεύουν!
Δείτε καλύτερα το βίντεο:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Carpa uasi”: Η μοναδική κατασκευή των Ίνκας του 15ου αιώνα αποκαλύπτει τα μυστικά της
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









