όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για τρίτη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, το οποίο κατήγγειλαν οι Βρυξέλλες ότι υπονομεύει την… ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Αστυνομικοί της μονάδας καταστολής των ταραχών επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σφαιρών από καουτσούκ και αντλιών νερού χτυπώντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.
Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν να απωθήσει τους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο και διαμαρτύρονταν κατά του νομοσχεδίου για τους “ξένους πράκτορες”, το οποίο έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση και τα δυτικά κράτη ως αυταρχικό.
Please have your eyes on Tbilisi tonight, people have been fighting Russian foreign agents law on the street for over two weeks now.
— Katie Shoshiashvili (@KShoshiashvili) April 30, 2024
Riot police again brutally disperses, beats peaceful protesters, civilians who have nothing to shield themselves with – without prior warning. pic.twitter.com/1uT3FqzHU9
Horrific videos coming out of Tbilisi right now of police brutality against the Georgian anti-Russian protesters in front of parliament.
— Visegrád 24 (@visegrad24) April 30, 2024
🇬🇪🇪🇺 pic.twitter.com/GysLmx9G48
Its 3AM in the morning in Tbilisi. After waves of crackdowns, pepper sprays, tear gas, water canons, beating up, many still remain at the parliament bravely fighting for their freedom and Russia-free future. pic.twitter.com/2C7awz44o4
— Katie Shoshiashvili (@KShoshiashvili) April 30, 2024
Georgian people vs Russian pigs
— Little Soldier Fella 🇬🇪🇺🇦🇪🇺 (@soldier_fella) April 30, 2024
Look how many people are there, we will win!
Tbilisi, Georgia pic.twitter.com/Q0cPf0Tdl2
Οι αστυνομικοί χτύπησαν επανειλημμένα διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν αυγά και μπουκάλια ως απάντηση.
Αφού υποχώρησαν μετά την επίθεση της αστυνομίας, ορισμένοι διαδηλωτές επέστρεψαν και παρέμειναν στο σημείο παρά τις εντολές να διαλυθούν.
Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι βλέπουν ακόμα και προσπάθεια πραξικοπήματος, με απώτερο σκοπό να διασφαλιστεί η διεθνιστική κυριαρχία και η αντιρωσική πολιτική στην περιοχή του Καυκάσου.
Δεν βλέπουν πως είναι τυχαία η προσοχή που δίνεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ αλλά και πολιτικές δυνάμεις στη Δύση σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της Γεωργίας.
Οι διαδηλωτές, που είναι κυρίως νέοι σε ηλικία, μιλούν για έναν «ρωσικό νόμο» και φωνάζουν πως «δεν είμαστε Ρώσοι ούτε θα γίνουμε ποτέ».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι βέβαια που παρομοιάζουν τα γεγονότα της Τιφλίδας με την κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές του 2014 στην Ουκρανία, λίγο πριν τον διωγμό του φιλορώσου προέδρου και τα γεγονότα της Κριμαίας.
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής ανθρώπινες απώλειες
- Λίβανος: Οι αρχές της χώρας απέλασαν τον πρεσβευτή του Ιράν
- Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτος σύμμαχος, σύμφωνα με τον αρχηγό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων
- 43.000 αρχαίες σημειώσεις ανακάλυψαν έκπληκτοι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο – Βρήκαν μέχρι και «to do lists»!
- Η ψεύτικη tiktoker που “ταξιδεύει” σε κάθε εποχή είναι το νέο viral φαινόμενο! vid
- Η Ρωσία θα θεωρούσε «εξαιρετικά αρνητική» τυχόν επέκταση του πολέμου εναντίον του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα
- Καταγγελίες μαθητών για 14χρονο συμμαθητή τους – Τους απειλούσε, τους εκβίαζε και τους έπαιρνε τα χρήματα
- Υπ. Πολιτισμού: Ιδρύονται 2 νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών, στο Βόρειο Αιγαίο
- Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής Κόμπρα συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Στάρμερ
- Τιμές πετρελαίου: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται τα λόγια του Τραμπ;









