Ποινή φυλάκισης σε πρώην Βρετανό βουλευτή του Τζόνσον για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου

Ο Ιμράν Άχμαντ Χαν, ο οποίος ήταν βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, παραιτήθηκε από το αξίωμά του τον περασμένο μήνα, όταν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την επίθεση εναντίον του εφήβου σε ένα σπίτι το 2008.

Ο πρώην βουλευτής Ιμράν Άχμαντ Χαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών από δικαστήριο του Σάουθγουορκ αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ενός 15χρονου αγοριού, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου PA Media.

Ο Χαν, ο οποίος ήταν βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε από το αξίωμά του τον περασμένο μήνα, όταν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την επίθεση εναντίον του εφήβου σε ένα σπίτι το 2008. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Ο Χαν εκπροσωπούσε την περιφέρεια του Γουέικφιλντ, στη βόρεια Αγγλία. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου βουλευτή της περιφέρειας είναι προγραμματισμένες για τις 23 Ιουνίου.

Όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα, ο 48χρονος Χαν είπε επίσης ότι «αποσύρεται από τον πολιτικό βίο».

(protothema. gr / photo: pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί