ανακοίνωσε σήμερα η αζερινή διπλωματία κατηγορώντας τις αρμενικές δυνάμεις, παρά την ανθρωπιστική εκεχειρία που υποτίθεται πως βρίσκεται σε ισχύ στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
«Νέα πυραυλική επίθεση από τις αρμενικές δυνάμεις σε κατοικημένη ζώνη στην Γκάντζα, τη δεύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, επτά νεκροί και 33 τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter και δημοσιοποίησε φωτογραφίες από καταστροφές.
Το υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ διέψευσε στη συνέχεια πως βομβάρδισε την Γκάντζα. «Είναι απόλυτο ψέμα», δήλωσε και διαβεβαίωσε πως «σέβεται τη συμφωνία ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» ενώ κατηγόρησε την αζερινή πλευρά ότι έπληξε «το Στεπανακέρτ, το Χαντρούτ, το Μαρτούνι και άλλες κατοικημένες ζώνες».
Η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ, έγινε στόχος πληγμάτων στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται εκεί και έκαναν λόγο για τρία έως τέσσερα κύματα βομβαρδισμών ακολουθούμενα από περίπου 10 εκρήξεις.
Μια ανθρωπιστική εκεχειρία για να επιτραπεί η ανταλλαγή των σορών στρατιωτών και αιχμαλώτων τέθηκε σε ισχύ χθες, Σάββατο, το μεσημέρι (11:00 ώρα Ελλάδας), όμως τα δύο στρατόπεδα αλληλοκατηγορούνται ότι δεν την τηρούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες
- Νοτιοαφρικανός που ισχυριζόταν ότι ήταν ο «γηραιότερος άνδρας στον κόσμο» πέθανε λίγες ώρες μετά τα «121ά γενέθλιά» του
- Νέα ανακοίνωση ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Κανονικά από τα ξημερώματα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αθήνα
- Η Γερουσία ενέκρινε ψήφισμα που περιορίζει την εξουσία του Τραμπ να εξαπολύει περαιτέρω επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας









