Πλουσιότερη κατά εκατοντάδες δις έγινε η Ρωσία πέρυσι, ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη… έχασαν τρισεκατομμύρια δολάρια!!!

Η Ρωσία πρόσθεσε 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό πλούτο πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της UBS.


Ο αριθμός των εκατομμυριούχων και των ατόμων με εξαιρετικά υψηλή περιουσία αυξήθηκε επίσης, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη απώλεσαν πλούτο αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η ελβετική τράπεζα.

Οι Ρώσοι έγιναν πλουσιότεροι πέρυσι ακόμη και όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία μαινόταν, ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχασαν τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η UBS.

Η Ρωσία πρόσθεσε 600 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικού πλούτου, όπως διαπίστωσε η ελβετική τράπεζα στην ετήσια Έκθεσή της για τον Παγκόσμιο Πλούτο , που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο αριθμός των Ρώσων εκατομμυριούχων αυξήθηκε επίσης κατά περίπου 56.000 σε 408.000 το 2022, ενώ ο αριθμός των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – άτομα αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων – αυξήθηκε κατά σχεδόν 4.500.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχασαν περισσότερο πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα πέρυσι, χάνοντας 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη μαζί έγιναν 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερες, ανέφερε η UBS.

Υπήρχαν επίσης 1 εκατομμύριο λιγότεροι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι μέχρι το τέλος του 2022, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας στον κόσμο, ανέφερε η τράπεζα.

Η UBS αναγνωρίζει ότι «οι τάσεις πλούτου στη Ρωσία είναι δύσκολο να προσδιοριστούν αυτή τη στιγμή», αλλά την ανέδειξε ως μία από τις λίγες χώρες που είχαν πλουτίσει το 2022.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας πίσω από την αύξηση του πλούτου, με τις εξαγωγές του εμπορεύματος να αποτελούν βασική οικονομική κινητήρια δύναμη για τη Ρωσία. Το κόστος ενός βαρελιού αργού πετρελαίου αναφοράς Urals εκτινάχθηκε κατά περίπου 7 δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Το Μεξικό, η Ινδία και η Βραζιλία πρόσθεσαν επίσης σημαντικά ποσά πλούτου το 2022, σύμφωνα με την έκθεση της UBS, ενώ οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχασαν τα περισσότερα.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί