Ο αριθμός των εκατομμυριούχων και των ατόμων με εξαιρετικά υψηλή περιουσία αυξήθηκε επίσης, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη απώλεσαν πλούτο αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η ελβετική τράπεζα.
Οι Ρώσοι έγιναν πλουσιότεροι πέρυσι ακόμη και όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία μαινόταν, ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχασαν τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η UBS.
Η Ρωσία πρόσθεσε 600 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικού πλούτου, όπως διαπίστωσε η ελβετική τράπεζα στην ετήσια Έκθεσή της για τον Παγκόσμιο Πλούτο , που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Ο αριθμός των Ρώσων εκατομμυριούχων αυξήθηκε επίσης κατά περίπου 56.000 σε 408.000 το 2022, ενώ ο αριθμός των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – άτομα αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων – αυξήθηκε κατά σχεδόν 4.500.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχασαν περισσότερο πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα πέρυσι, χάνοντας 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη μαζί έγιναν 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερες, ανέφερε η UBS.
Υπήρχαν επίσης 1 εκατομμύριο λιγότεροι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι μέχρι το τέλος του 2022, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας στον κόσμο, ανέφερε η τράπεζα.
Η UBS αναγνωρίζει ότι «οι τάσεις πλούτου στη Ρωσία είναι δύσκολο να προσδιοριστούν αυτή τη στιγμή», αλλά την ανέδειξε ως μία από τις λίγες χώρες που είχαν πλουτίσει το 2022.
Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας πίσω από την αύξηση του πλούτου, με τις εξαγωγές του εμπορεύματος να αποτελούν βασική οικονομική κινητήρια δύναμη για τη Ρωσία. Το κόστος ενός βαρελιού αργού πετρελαίου αναφοράς Urals εκτινάχθηκε κατά περίπου 7 δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Το Μεξικό, η Ινδία και η Βραζιλία πρόσθεσαν επίσης σημαντικά ποσά πλούτου το 2022, σύμφωνα με την έκθεση της UBS, ενώ οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχασαν τα περισσότερα.
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Οι περιοχές της Αττικής που “πνίγηκαν” με πάνω από 140mm βροχής – Οι χάρτες του Meteo
- Κεραμέως: Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου
- Διαμέρισμα στον Καναδά μετατράπηκε σε…παγωμένο κάστρο όταν ο ενοικιαστής έκλεισε τη θέρμανση! vid
- Εκκένωσαν συνεδριακό κτίριο του WEF εξαιτίας πυρκαγιάς – Vid
- Σφοδρό το “χτύπημα” της κακοκαιρίας: Άφησε πίσω δύο νεκρούς και μεγάλες καταστροφές – Δείτε εικόνες
- Ουκρανοί υπήκοοι που κρατούνταν στη Βενεζουέλα αφέθηκαν ελεύθεροι
- Ο κύβος ερρίφθη! Πρόταση του Ισπανού ΥΠΕΞ για κοινό ευρωπαϊκό στρατό στην ΕΕ
- Πώς να κερδίσεις 20 εκατομμύρια προβολές όταν ξέρεις τι θέλει ο κόσμος…ΒΙΝΤΕΟ
- Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους έως 10 μποφόρ
- Παγκόσμιο viral! Ο Τραμπ αποκαλεί «ηλίθιους» τους κολλημένους στην πράσινη ατζέντα – Vid
Κύρια Θέματα









