Η Κροατία έχει εκπληρώσει σχεδόν τα μισά από το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την υιοθέτηση του ευρώ και την ένταξη στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζντράβκο Μάριτς.
Ο κ. Μάριτς επισήμανε ότι τα υπόλοιπα μέτρα θα έχουν ληφθεί πριν από το τέλος της κροατικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το α’ εξάμηνο του 2020) ή ακόμη και νωρίτερα.
Η εκπλήρωση των κριτηρίων για την υιοθέτηση του ευρώ, καθώς και η μακροοικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Κροατίας, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.
«Το μήνυμα είναι ότι η Κροατία είναι ήδη μια χώρα ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κροάτης πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως περίπου το 56% του συνόλου των κροατικών εξαγωγών προορίζονται για χώρες της ευρωζώνης και το 66% του συνόλου των ξένων επισκεπτών προέρχεται από τις χώρες της ευρωζώνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022
- Η Κίνα «πήρε φόρα»: Ποιο βιομηχανικό υλικό μπορεί πλέον να παράγει μαζικά
- Σεισμός 5,5 βαθμών στην κεντρική Τουρκία (Vid)
- Ένοπλη οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν ανακοινώνει ότι βάζει στο στόχαστρο «συμφέροντα της Γαλλίας στο Ιράκ και στην περιοχή»
- «Φοβική ηγεσία»: Με αιχμές κατά Ανδρουλάκη το πρώτο μήνυμα Κωνσταντόπουλου μετά τη διαγραφή του
- Εκθαμβωτική η Μελάνια δίπλα στον Τραμπ: “Έγινε σταρ του κινηματογράφου”, vid
- Το Ισραήλ ανακοινώνει ότι έπληξε πάνω από 200 στόχους στο Ιράν σε μια μέρα
- Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στο Λασίθι – Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο τραυματίας
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν εξελίσσεται «πολύ γρήγορα»
- Για πόσο θα επιτρέψουν οι ΗΠΑ την πώληση ρωσικού πετρελαίου από δεξαμενόπλοια – Παρέμβαση Ντμίτριεφ









