Πεκίνο: Ενενήντα χώρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη του Οκτωβρίου για την Πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως 90 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Το τρίτο Φόρουμ Μία Ζώνη Ένας Δρόμος για Διεθνή Συνεργασία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Πεκίνο, είχε ανακοινώσει προηγουμένως το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς το 2023 σηματοδοτεί τη 10η επέτειο της Πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος.

Ξένοι ηγέτες αναμένεται να συμμετάσχουν στο φόρουμ αυτό, περιλαμβανομένων του σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επίσης προγραμματίσει επίσκεψη στην Κίνα τον Οκτώβριο, όταν η χώρα θα φιλοξενήσει το Φόρουμ Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, είχε δηλώσει πρόσφατα ο βοηθός του Πούτιν Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Λάβαμε πρόσκληση και σχεδιάζουμε να πάμε στην Κίνα», δήλωσε ο Ουσάκοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Global Times.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Κίνα έχει υπογράψει έγγραφα συνεργασίας στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας με περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερους από 30 διεθνείς οργανισμούς, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).

«Κατά την τελευταία δεκαετία, η πρωτοβουλία Ζώνη και Δρόμος έχει καρποφορήσει», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, προσθέτοντας ότι έχουν συναφθεί περισσότερα από 3.000 προγράμματα συνεργασίας, ενώ οι επενδύσεις ανέρχονται σε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί