Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε το αμερικανικό πλήγμα σε ένα πλοίο που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, μετέφερε ναρκωτικά, στα ανοιχτά της Βενεζουέλας.
Ο Λαβρόφ μίλησε τηλεφωνικά με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Ιβάν Χιλ.
«Οι υπουργοί εξέφρασαν τη σοβαρή ανησυχία τους για την κλιμάκωση των ενεργειών της Ουάσινγκτον στην Καραϊβική, η οποία θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την περιοχή» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πλήγμα, στις 3 Οκτωβρίου, στο πλοίο που οι ΗΠΑ λένε ότι μετέφερε «σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών» που «θα δηλητηρίαζαν τον λαό μας».
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο συντηρητικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News, είπε ότι έχει την άδεια να πλήττει πλοία που μεταφέρουν ναρκωτικών στην Καραϊβική Θάλασσα.
«Αν βρίσκεστε στο ημισφαίριό μας, αν είστε στην Καραϊβική, στα βόρεια της Βενεζουέλας και θέλετε να μεταφέρετε ναρκωτικά στις ΗΠΑ, είστε νόμιμος στόχος του στρατού των ΗΠΑ», προειδοποίησε.
Η Ρωσία πλέον παρεμβαίνει και σε θέματα εντός αμερικανικής ηπείρου.
Τα γεωπολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









