Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι «πιο ισχυρές μαζί» δήλωσαν σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Αντόνιο Κόστα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία, η οποίες είναι «ακατανόητες» για τους Ευρωπαίους.
«Αναμένουμε με ανυπομονησία μια θετική συνεργασία με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, βασισμένη στις κοινές αξίες και τα συμφέροντά μας. Σε έναν δύσκολο κόσμο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ισχυρότερες μαζί» ανέφεραν στις πανομοιότυπες αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα Χ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι φιλοδοξεί να προσαρτήσει τη Γροιλανδία, η οποία είναι έδαφος της Δανίας, μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αυτές οι επεκτατικές βλέψεις του είναι «ακατανόητες» για τους Ευρωπαίους ηγέτες, δήλωσε την Τετάρτη ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αφού συνομίλησε με πολλούς ομολόγους του.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









