σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εντείνοντας τη συμπίεση του κόστους διαβίωσης που βιώνουν τα νοικοκυριά.
Η αύξηση στον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν από τους περισσότερους οικονομολόγους, που προέβλεπαν άνοδο στο 6,7%.
“Οι αυξήσεις των τιμών σε ευρεία βάση είδαν τον ετήσιο πληθωρισμό να αυξάνεται ξανά απότομα τον Μάρτιο”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας ONS, Grant Fitzner.
“Μεταξύ των μεγαλύτερων αυξήσεων ήταν το κόστος της βενζίνης, με τις τιμές να εισπράττονται ως επί το πλείστον πριν από την πρόσφατη μείωση των δασμών στα καύσιμα”, πρόσθεσε.
Ο βρετανικός πληθωρισμός έχει βιώσει μια άνευ προηγουμένου άνοδο τον περασμένο χρόνο, ακολουθώντας ένα παρόμοιο μοτίβο με τις περισσότερες άλλες προηγμένες οικονομίες, καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν και οι δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παρέμειναν.
(capital – ΦΩΤΟ:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει συμφωνία με την Κίνα για το Tik Tok
- Το θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» προκαλεί ξανά συζητήσεις στη Γαλλία
- Zapad-2025: Μόνο οι Ευρωπαίοι έμειναν να λένε πως «πολεμούν τη Ρωσία» μετά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ
- Ουκρανία: Επιστρατεύουν όποιον βρουν, ακόμα και ντελιβεράδες, video
- Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Για κακούργημα διώκεται μία 36χρονη
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ: «Ο δολοφόνος του Κερκ ήταν “βαθιά μπλεγμένος” στην αριστερή ιδεολογία»
- Νέα σημαντική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος της ελληνιστικής εποχής στη Μαντουρία
- Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του NATO
- Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στο φως κρανία ελεφάντων που χρονολογούνται πριν από…7,7 εκατ. χρόνια
- Νετανιάχου: Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ
Κύρια Θέματα

















