Σε μια συνέντευξη στις 28 Νοεμβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι οποιαδήποτε πιθανή κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να περιλαμβάνει μια «ευρωπαϊκή ειρηνευτική αποστολή» συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών δυνάμεων για την υπεράσπιση της πρώτης γραμμής.
Ουσιαστικά δηλαδή ένας… Ευρωστρατός!!! Και μάλιστα ο οποίος (εδώ γελάμε!) θα τηρεί την νομιμότητα και την ασφάλεια στο μέτωπο!
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να στείλουμε στρατεύματα μάχης για να αντιμετωπίσουμε τους Ρώσους», είπε ο Τζόνσον.
«Αλλά νομίζω ότι ως μέρος της λύσης, θα θελήσετε να έχετε πολυεθνικές ευρωπαϊκές ειρηνευτικές δυνάμεις να παρακολουθούν τα σύνορα, να βοηθούν τους Ουκρανούς», συμπλήρωσε με… χαρακτηριστική άνεση, μοιάζοντας να αγνοεί πλήρως τις συνέπειες.
Παρακίνησε επίσης τις δυτικές κυβερνήσεις για την αποδέσμευση δισεκατομμυρίων από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Μόσχας:
«300 δισεκατομμύρια δολάρια, δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, γιατί στο καλό δεν τα απελευθερώσαμε και δεν αρχίσαμε να τα χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε την Ουκρανία;»
Τα σχόλια του Τζόνσον για την πιθανή παρουσία μάχιμων στρατευμάτων στην Ουκρανία ήρθαν μετά το δημοσίευμα-«φωτιά» της γαλλικής εφημερίδας Le Monde ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συζητούν την ανάπτυξη στρατιωτών και ιδιωτικών μισθοφορικών εταιρειών στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.
Freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υποκλοπές μέσω Predator: Δημοσιεύθηκε η απόφαση του δικαστηρίου
- Παράταση εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία – Η νέα προθεσμία
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι – Αθήνα
- Η «μέρα της μαρμότας»: Fuel pass, ανατιμήσεις και… διαγγέλματα βιώνουν ξανά οι Έλληνες
- Παράταση εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
- Γυναίκα βρήκε κομμάτι του μετεωρίτη που έπεσε στο Χιούστον…μέσα στο σπίτι της! ΦΩΤΟ
- Εξιχνίαση κλοπών από σπίτια στη Θεσσαλονίκη – Άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και πίνακα ζωγραφικής
- Ν. Δένδιας: Με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό η Ελλάδα αποκτά μια ολιστική προσέγγιση της άμυνάς της
- Αυστραλία και ΕΕ υπογράφουν πελώρια συμφωνία για το εμπόριο – Μεταξύ άλλων, με εισαγωγές χιλιάδων τόνων αιγοπρόβειου κρέατος
- «Ετοιμαστείτε για τον Αρμαγεδδώνα» – Σοκαριστικές προβλέψεις για τις τιμές τροφίμων στην Αυστραλία









