Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε ορυχείο άνθρακα

Ο τελικός απολογισμός της κατάρρευσης μεγάλου μέρους ανθρακωρυχείου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία πιστεύεται πως οφειλόταν σε έκρηξη συγκεντρωμένης ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα, είναι 12 νεκροί, σύμφωνα με νεότερη δήλωσε επαρχιακού αξιωματούχου.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό 12 πτωμάτων. Δυο πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλα 10 το πρωί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντουλ Γάνι Μπαλούτς, επιθεωρητής υπηρεσίας αρμόδιας για την ασφάλεια των ορυχείων και των μεταλλείων στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Νωρίτερα, ο ίδιος αξιωματούχος είχε δώσει αρχικό απολογισμό που έκανε λόγο για 2 νεκρούς.

Χθες Τρίτη το βράδυ, εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν κάπου 244 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης εξαιτίας έκρηξης αερίου σε σήραγγα ανθρακωρυχείου το οποίο διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία, στην περιοχή Χοστ της επαρχίας.

Ακόμη οκτώ εργαζόμενοι επίσης παγιδεύτηκαν για ώρες προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, προτού τους βγάλει στην επιφάνεια ομάδα διάσωσης. Κάποιοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Επιτόπου επιχείρησαν ομάδες διάσωσης του υπουργείου Ορυχείων και Μεταλλείων και της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

«Η αιτία του δυστυχήματος είναι η συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα που ακολουθήθηκε από έκρηξη. Συνέπεια ήταν το ορυχείο να καταρρεύσει», είπε ο κ. Μπαλούτς.

Γενικά οι συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία και τα ορυχεία του Πακιστάν χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, οι κανονισμοί ασφαλείας ανεπαρκείς και ο εξοπλισμός προστασίας των εργαζομένων ελλιπής. Τα δυστυχήματα στον τομέα αυτό δραστηριότητας είναι συχνά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί