Ουκρανία – Η αντιπολίτευση ζητά από τον Ζελένσκι να παραιτηθεί: «Απέτυχε»

Την παραίτηση του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητά το αντιπολιτευτικό κόμμα της Ουκρανίας «Πλατφόρμα - Για τη Ζωή».


Το κεντρώο κόμμα, που έχει 44 έδρες στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, αντιτίθεται στις πολιτικές αποκομμουνοποίησης και την προσπάθεια εξουκρανοποίησης μετά το πραξικόπημα του 2014.
«Η κατάσταση που αναπτύσσεται τώρα γύρω από το Ντονμπάς είναι ένα φρικτό αποτέλεσμα της αδράνειας και της έλλειψης βούλησης των Αρχών. Στις εκλογές, τα δύο τρίτα των Ουκρανών ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της ειρήνης, την επιστροφή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς και του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Αλλά η κυβέρνηση […] απέτυχε να ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο εθνικής σημασίας» επεσήμανε το κόμμα με ανακοίνωσή του.


«Δυόμιση χρόνια, παρά τις εκκλήσεις των συνεργατών της Ουκρανίας, της αντιπολίτευσης, των πολιτών, παρά τις διεθνείς υποχρεώσεις, δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την εφαρμογή των πολιτικών των Μινσκ, την ειρήνη και την ενότητα» συμπλήρωσε η ίδια πλευρά.


«Αντιθέτως», έκρινε, «οι εκπρόσωποι των Αρχών δήλωσαν επανειλημμένα ότι ήταν ασύμφορες, ζήτησαν την αναθεώρησή τους και απλώς αρνήθηκαν να συμμορφωθούν. Στο τέλος, οι οπαδοί του [σ..σ πρώην Ουκρανού Προέδρου Πέτρο] Ποροσένκο αγνόησαν το διεθνές πλαίσιο για την επιστροφή του Ντονμπάς και οδήγησαν τη χώρα σε μια σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Το κόμμα, όπως τονίστηκε, θεωρεί πως η κυβέρνηση απέτυχε στην «αποκατάσταση της ειρήνης και την επιστροφή του Ντονμπάς», άρα «πρέπει να φύγει».


«Η χώρα και οι πολίτες της δεν πρέπει να πληρώνουν για τη δειλία, τις φιλοδοξίες και την ανευθυνότητα των πολιτικών. Η ήττα της κυβέρνησης του Ζελένσκι δεν πρέπει να είναι ήττα για τη χώρα» επεσήμανε.

(sputniknews – φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί