Ομιλία Πούτιν: Η Ρωσική οικονομία ανοίγει ξανά από τις 12 Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η περίοδος της εργασιακής αργίας θα τερματιστεί στις 12 Μαΐου, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν από την Τετάρτη στην εργασία τους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως και τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τις 12 Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη χρονική επέκταση των έκτακτων εξουσιών στους επικεφαλής των περιφερειακών κρατιδίων, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη επαναλειτουργίας από την 12η Μαΐου και παρέπεμψε στις αρνητικές επιπτώσεις της COVID-19 στο εισόδημα των Ρώσων και την εθνική οικονομία.

Τη Δευτέρα η Ρωσία κατέγραψε 11.656 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 221.344. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 94 και διαμορφώθηκαν σε 2.009.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί