• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλο πεθαίνει κι όλο εδώ είναι! Ο Κιμ προήδρευσε έκτακτης σύσκεψης για τον κορωνοϊό στη Β. Κορέα

Όλο πεθαίνει κι όλο εδώ είναι! Ο Κιμ προήδρευσε έκτακτης σύσκεψης για τον κορωνοϊό στη Β. Κορέα

kim yong un
Μιας έκτακτης σύσκεψης του πολιτμπιρό της Βόρειας Κορέας για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και για έναν επερχόμενο τυφώνα φέρεται να προήδρευσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA τρης χώρας.


Στη συνεδρίαση, εν μέσω φημών ότι ο Κιμ έχει πέσει σε κώμα, διαπιστώθηκαν κάποια κενά στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού κατά του «κακόβουλου ιού», ανέφερε το KCNA.

Ήταν η τρίτη τέτοια υψηλού επιπέδου σύσκεψη τις τελευταίες εβδομάδες, όπως μετέδωσε το Αssociated Press. Μέχρι στιγμής η Βόρεια Κορέα έχει αναφέρει μόνον ένα ύποπτο κρούσμα στην μεθοριακή πόλη Κεσόνγκ, αν και διατυπώνονται έντονες αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι η πανδημία δεν έχει πλήξει τη χώρα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθεσε στόχους για το κυβερνών κόμμα και τις κρατικές υπηρεσίες ενόψει της επέλασης του τυφώνα Μπάβι, που αναμένεται νωρίς το πρωί της Πέμπτης να πλήξει τις βορειοδυτικές ακτές της Κορεατικής χερσονήσου συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 155 χλμ/ ώρα σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Σεούλ. Ο Κιμ ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα από τον τυφώνα και να περιοριστούν οι ζημιές στις σοδειές, σύμφωνα με το KCNA. Σε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα το κυβερνών κόμμα προγραμμάτισε ένα σπάνιο συνέδριο τον Ιανουάριο για να τεθούν αναπτυξιακοί στόχοι για την επόμενη πενταετία.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός ανέτρεψε ορισμένους από τους οικονομικούς στόχους του Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορα με αποτέλεσμα να μειωθεί ο όγκος εμπορικών συναλλαγών με τη σύμμαχό της Κίνα.

Προ ημερών Νοτικορεάτης αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο 36χρονος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα, καθώς είχε αραιώσει σημαντικά τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά τις φήμες για επέμβαση στην καρδιά που φέρεται να είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο. Κρατικά ΜΜΕ στην Πιονγιάνγκ έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κιμ να προεδρεύει συναντήσεων με αξιωματούχους, αν και διατυπώθηκαν αμφιβολίες για τη γνησιότητά τους. Ο πρώην συνεργάτης του εκλιπόντος Νοτιοκορεάτη προέδρου Κιμ Ντάε Γιουν, Τσανγκ Σονγκ Μιν, είπε ότι υψηλά ιστάμενα άτομα στην ιεραρχία του καθεστώτος προσπαθούν να αποκρύψουν ότι έχει χειροτερεύσει η κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Εκτιμώ ότι είναι σε κώμα, αλλά δεν έχει τελειώσει η ζωή του», είπε.

iefimerida/ photo video screenshot