«Βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία, τεμένη και σε άλλα μέρη εν μέσω μιας της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19 με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας», υπογράμμισε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.
«Νοσοκομεία και πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης εξαρτώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, που θα εξαντληθούν την Κυριακή», πρόσθεσε.
Το Γραφείο τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό.
«Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.
Επανέλαβε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για άμεση αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.
Εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί – οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









