Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σοϊγκού, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, η Ρωσία έχει ήδη αντιδράσει στην τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο Starobelsk και έχει δείξει τι μπορεί να κάνει.
Η Ρωσία διαθέτει μεγάλα αποθέματα πυραύλων και όσοι πιστεύουν ότι «δεν απομένει τίποτα» κάνουν λάθος, πρoσέθεσε.
«Όλες οι ενέργειές μας είναι ορατές», δήλωσε ο Σοϊγκού στο Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας. «Τις δείχνουμε και, επιπλέον, εκδίδουμε προειδοποιήσεις εκ των προτέρων», αναφέρθηκε.
Είπε ότι η ρωσική προειδοποίηση προς τους ξένους διπλωμάτες να εκκενώσουν το Κίεβο έγινε «εντελώς σοβαρά και συνειδητά», καθώς οι ρωσικές επιθέσεις «θα μπορούσαν να συμβούν ανά πάσα στιγμή».
Την Δευτέρα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση με drone στο Κολλέγιο Starobelsk, η οποία σκότωσε 21 παιδιά, είχε ξεπεράσει τα όρια, προκαλώντας ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά εργοστάσια όπλων και κέντρα διοίκησης στο Κίεβο, καταλήγει το ρωσικό μέσο.









