Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι θεωρεί ύποπτο τον Βούλιν “για συμμετοχή σε παράνομες αποστολές όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και κατάχρηση δημοσίων αξιωμάτων”. Επίσης, στην απόφαση γίνεται λόγος και για τη φιλορωσική στάση του Αλεξάνταρ Βούλιν. «Χρησιμοποιεί τα δημόσια αξιώματα για να υποστηρίξει τη Ρωσία, διευκολύνοντας κακόβουλες δραστηριότητες που υποβαθμίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, παρέχοντας έτσι στη Ρωσία μια πλατφόρμα για περαιτέρω αύξηση της επιρροής στην περιοχή» αναφέρεται στην απόφαση.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας το γεγονός εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που ενοχλεί τις ΗΠΑ δεν είναι οι παράνομες δραστηριότητες του Βούλιν αλλά η στάση του απέναντι στη Ρωσία.
«Στον Βούλιν δεν επεβλήθησαν κυρώσεις για εγκληματική δράση, διαφθορά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά εξαιτίας της στάσης του απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανακοίνωσε ότι αύριο, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, θα αναφερθεί λεπτομερώς στο γεγονός.
Ο Αλεξάνταρ Βούλιν ανέλαβε αρχηγός της κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών τον Δεκέμβριο του 2022. Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (2020-2022) και υπουργός ‘Αμυνας (2017-2020). Συχνά εκφράζει δημόσια τις φιλορωσικές του θέσεις ενώ τον περασμένο Αύγουστο ως υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τη Μόσχα γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δυτικών χωρών.
Η Σερβία, αν και είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα, αρνείται να εναρμονίσει την εξωτερική της πολιτική και να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









