Οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως την Κίνα ότι κατασκεύασε τον COVID 19 στο βίο-εργαστήριο της Ουχάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ακριβώς είναι το περιβόητο εργαστήριο ιών στην κινεζική πόλη που έγινε γνωστή σε όλον τον πλανήτη...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την πίεση τους στην Κίνα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ξεκινήσει έρευνα, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, να καλεί το Πεκίνο να ξεκαθαρίσει τι γνωρίζει πάνω στο θέμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υποστήριξε, όπως όλοι είδαμε, πως ο SARS-CoV-2 προήλθε από εργαστήριο στην Γουχάν. Μαζί με άλλα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται πως στο εργαστήριο της εν λόγω κινεζικής πόλης γίνονται πειράματα με ιούς.

Την περασμένη Τετάρτη, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ανέφερε πως είναι ενήμερος για τα δημοσιεύματα. «Εξετάζουμε λεπτομερώς την τρομακτική αυτή κατάσταση»,  ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός προήλθε «από εργαστήριο» στην πόλη Γουχάν.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες, πριν μεταδοθεί στον άνθρωπο, μέσω ενός ενδιάμεσου είδους – πιθανώς του παγκολίνου, του οποίου τα τρίμματα διακινούνται παράνομα στην Κίνα για παραδοσιακή ιατρική. Ο παγκολίνος είναι φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, λειτουργώντας, πειραματικά, ως το ενδιάμεσο ζώο ανάμεσα στις νυχτερίδες και τον άνθρωπο, μέσα στο εργαστήριο.

Τι είναι όμως το εργαστήριο της Γουχάν;

«Φωλιασμένο» στα λοφώδη περίχωρα της Γουχάν, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν (WIV) ή αλλιώς κινεζικό εργαστήριο βιοασφάλειας πιθανολογείται από την Ουάσινγκτον πως ίσως είναι το λίκνο της πανδημίας.

Ο Mike Pompeo έχει αποκαλύψει πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει «πλήρη έρευνα» σχετικά με το πώς «εξήλθε» ο ιός στον κόσμο.

Το ινστιτούτο φιλοξενεί το Κέντρο Συλλογής Πολιτισμού Ιών της Κίνας!!! Συνιστά την μεγαλύτερη τράπεζα ιών στην Ασία, με επιστημονικό δυναμικό 1.500 στελέχη.

Το εργαστήριο κόστισε περίπου 42 εκατομμύρια δολάρια , ολοκληρώθηκε το 2015 και τελικά άνοιξε το 2018, με τον ιδρυτή μιας γαλλικής βιοτεχνολογικής εταιρείας, Alain Merieux, να αναλαμβάνει συμβουλευτική θέση στην κατασκευή του.

Ο Πομπέο δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ίδιες οι κινεζικές αρχές, όταν άρχισαν να ερευνούν σχετικά με τον κορωνοϊό, «εξέτασαν εάν το (WIV), ήταν, στην πραγματικότητα, ο τόπος από τον οποίο προήλθε».

«Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν επιτρέψει στους επιστήμονες του κόσμου να πάνε σε αυτό το εργαστήριο για να αξιολογήσουν τι συνέβη εκεί ή τι συμβαίνει εκεί ακόμα και αυτή την ώρα που μιλάμε», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Τι ισχύει τελικά; Ποιος έχει δίκιο; Αναμένουμε με περισσή αγωνία την συνέχεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί