«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας σταματήσουν» – Το Πακιστάν θέλει να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να εμποδίσουν το Πακιστάν να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε την Κυριακή ο Πακιστανός υπουργός Οικονομικών Ishaq Dar, ανέφερε η αγγλόφωνη πακιστανική εφημερίδα The Express Tribune .


Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ο Νταρ συζήτησε επίσης το θέμα της αγοράς πετρελαίου από την Ρωσία με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε η εφημερίδα. Αναφέροντας το παράδειγμα της Ινδίας, ο Πακιστανός υπουργός είπε ότι το υπουργείο του θα προσπαθήσει να πάρει πετρέλαιο από την Ρωσία με παρόμοιους όρους.

Ωστόσο, η Μόσχα πρέπει να χρεώσει την ίδια τιμή για το Πακιστάν με την Ινδία, εξήγησε ο Νταρ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν σκόπιμα εξαιρέσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία.

Είχε προσθέσει:

«Έτσι, το γεγονός ότι η Ινδία έχει υψηλές ενεργειακές ανάγκες και συνεχίζει να προμηθεύεται πετρέλαιο και άλλες μορφές ενέργειας από τη Ρωσία δεν παραβιάζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν».

Όσον αφορά το Πακιστάν, οι αναφορές για προμήθεια σιταριού και καυσίμων από την Ρωσία από την πακιστανική κυβέρνηση συνεχίζονται εδώ και μήνες.

pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί