Την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία χαιρετίζουν οι ΗΠΑ.
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο χώρες κάνουν το επόμενο τους βήμα στη πορεία τους προς τη Δύση και η Ουάσιγκτον προσβλέπει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης που έχει μαζί τους.
«Η απόφαση αυτή εδραιώνει περαιτέρω το μέλλον της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Υπογραμμίζει επίσης, τη σημασία της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών που επιτρέπει στη Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει προς την υλοποίηση των ευρωπαϊκών και διατλαντικών της στόχων» σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του. Τονίζει ακόμη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν ένας σταθερός εταίρος, «καθώς οι δύο κυβερνήσεις υιοθετούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την περαιτέρω καταπολέμηση της διαφθοράς, την ανάπτυξη των οικονομιών τους και την ενίσχυση της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος».
Τέλος, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι οι δύο χώρες πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στις αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές τους ατζέντες και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Χρήσιμη η συνάντηση της Δευτέρας – Με διάλογο θα έχουμε αποτελέσματα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά σε Κομισιόν: «Ολοκληρώστε τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο»
- ΔΥΠΑ -«Ημέρα Καριέρας» στο Περιστέρι: Περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας για πάνω από 300 επιχειρήσεις
- Το αστείο βίντεο της ημέρας που ξετρέλανε το διαδίκτυο!
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ
- Κ. Τσουκαλάς για FIR Αθηνών: Πώς ενήργησε η κυβέρνηση στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας το 2021;
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 23,8% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο
- Αμερικανός κωμικός «τρολάρει» τον Τραμπ στους δρόμους της Ινδίας – Τι τους πούλησε, vid
- Εκεί που «χωλαίνουν» οι ΗΠΑ, εμφανίζεται ο Πούτιν: Διαμεσολαβητής μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
- Η πιο σπάνια μαϊμού στον κόσμο; To βίντεο μιας γυναίκας από τη Σιγκαπούρη έγινε viral!









